Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sporazum srpskih i ruskih izdavača i knjižara

    Udruženja izdavača i knjižara Srbije i Rusije potpisala su Sporazum o saradnji koji će olakšati objavljivanje srpskih knjiga u Rusiji i razmenu dela savremenih autora dve zemlje.

    Srpsko Udruženje saopštilo da je Sporazum potpisan juče u Ruskoj državnoj biblioteci u Moskvi i da su pored predsednika Udruženja izdavača Rusije prisustvovali i članovi ovog udruženja i predstavnik Ambasade Srbije u Moskvi.

    Generalni sekretar srpskog Udruženja Vuk Vukićević ocenio je da se ovim Sporazumom stvaraju uslovi za efikasniji nastup srpskih izdavača na Sajmu knjiga u Moskvi kao i za ruske izdavače da nastupaju na Sajmu knjiga u Beogradu.

    Dva udruženja organizovaće okrugle stolove i slične događaje iz oblasti izdavaštva i knjižarstva koji će unaprediti kulturnu saradnje dve države u ovoj oblasti.

    Prema Vukićevićevim rečima, potpisivanjem Sporazuma sa ruskim Udruženjem, srpsko Udruženje izdavača i knjižara nastavlja svoje međunarodne aktivnosti, među kojima su najvažnije: predstavljanje srpskog izdavaštva u Međunarodnoj asocijaciji izdavača osnovanoj 1896.godine.

    U ove aktivnosti spada i osnivanje Srpske sekcije IBBY, najvažnije međunarodne organizacije u oblasti dečije knjige i kandidovanje domaćih autora za najprestižniju međunarodnu nagradu u ovoj oblasti – Andersenovu nagradu i organizacija zajedničkog nastupa srpskih izdavača na Sajmu knjiga u Frankfurtu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE