Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Jug Radivojević predsednik žirija na Danima komedije

    Predsednik žirija 41. festivala „Dani komedije“ u Jagodini biće reditelj Jug Radivojević, a članovi Dara Džokić i Dragiša Milojković, saopštio je u utorak Upravni odbor festivala.

    U festivalski program od 20. do 27. marta uvrštene su predstave „Kumovi“ beogradskog Zvezdara teatra, „Svojta“ pozorišta „Boško Buha“ takodje iz Beograda, „Komedija zabune“ Narodnog pozorišta iz Subotice i „Ožalošćena porodica“ Narodnog pozorišta u Nišu.

    Na repertoaru su i „Urnebesna tragedija“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, „Sedam i po“ u koprodukciji beogradskog Ateljea 212, Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Banjaluke, kao i predstava „Dobri ujkica“ Ustanove kulture „Vuk Karadžić“ iz Beograda.

    Na festivalu će biti predstavljena i knjiga profesora istorije iz Jagodine Ninoslava Stanojlovića „Nušić i Jagodina“ u izdanju Festivala „Dani komedije“.

    Knjiga govori o malo poznatim detaljima iz života Branislava Nušića i njegovim brojnim vezama s Jagodinom, a sadrži portrete 48 glumaca koji su tumačili Jovanču Micića, od Čiča Ilije Stanojevića do Milorada Mandića Mande.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE