Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) U Ukrajini ubili 80.000 pasa. Traži se bojkot EURO 2012

    „Stop killing dogs“ naziv je Facebook grupe koja bojkotuje sve češća ubistva pasa u Ukrajini. Naime, pretpostavlja se da je u poslednjih nekoliko meseci u ovoj zemlji ubijeno oko 80.000 pasa s ciljem „čišćenja“ ulica uoči Evropskog fudbalskog prvenstva. Ova grupa poziva na bojkot ovog takmičenja.
     
    Foto: AFP
     
    Kako tvrdi Aleksander Hirši, austrijski veterinar, sve je počelo pre dve godine. „Rekli su mi da je ubijanje pasa počelo nakon što je iz sedišta UEFA-e na adresu Fudbalskog saveza Ukrajine sitglo pismo da reše problem pasa na ulicama“, kaže Hirši.

    Ovaj veterinar tvrdi kako u pismu nije opisan način na koji će se „čišćenje“ pasa uraditi.

    „Jednostavno su napisali da pasa više ne sme biti na ulicama. Vlasti su mogle reagovati na mnogo načina, napraviti im azile, pronaći im nove vlasnike… Umesto toga, oni su ih počeli ubijati“, dodaje Hirši.

    Kako prenose ukrajinski mediji, lokalna vlast unajmljuje profesionalce za ubijanje pasa.

    „Ubijaju ih na različite načine. Upotrebaljavaju igle, otrov, ponekad ih ubiju iz običnog oružja. Njih nije briga da li su to psi lutalice ili nečiji kućni ljubimci. Ako se vaš pas nađe na ulici, možete se oprostiti od njega“, kaže jedan od aktivista Facebook grupe „Stop killing dogs“.

    Iz ove još uvek neformalne grupe poručuju kako je ovo velika sramota za Ukrajinu, UEFA-u i Evropsko fudbalsko prvenstvo. U celu priču se uključila i grupa Anonymous koji su poručili kako će se boriti protiv narušavanja prava ljudi i životinja.

    „Nećemo vam oprostiti masovno ubijanje pasa niti ćemo oprostiti cenzuru koju namećete svom narodu“, poručuju između ostalog Anonymousi u svojoj videoporuci.
     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE