Bujanovac, Preševo i Vladičin Han dobijaju merače protoka otpadnih voda

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Bujanovac, Preševo i Vladičin Han dobijaju merače protoka otpadnih voda

  Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) daće 45.000 dolara za kupovinu merača protoka otpadnih voda koje se izlivaju u Južnu Moravu u Bujanovcu, Vladičinom Hanu i Preševu.
   
  U ovaj projekat uključen je i grad Vranje, koji već ima merače protoka otpadnih voda.
   
  Cilj je da gradovi u slivu Južne Morave dobiju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, da bi se poboljšao kvalitet vode u reci, za koju merenja pokazuju da povremeno ulazi u četvrti, najveći stepen zagađenosti, kazao je Nebojša Nikolić, direktor regionalne kancelarije projekta za održivi razvoj USAID u Nišu.
   
  Na konferenciji za novinare u Vranju, za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vranju, Bujanovcu, Preševu i Vladičinom Hanu potrebna su 52 mil EUR, a finansiraće se iz pretpristupnih fondova Evropske unije ili sredstvima donatora.
   
  Ali, da bi se to pripremilo, potrebno je najpre utvrditi koliko je otpadne vode. To za sada znaju u vranjskom vodovodu, gde već postoje merači otpadnih voda, dok će Bujanovac uz pomoć USAID-a dobiti dva merača, a Vladičin Han i Preševo po jedan, rekao je Nikolić. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE