Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bergmanovi „Razgovori“ na srpskom

    Knjiga švedskog reditelja Ingmara Bergmana „Razgovori u četiri oka“, završnica trilogije o porodici i detinjstvu tog umetnika, objavljena je na srpskom jeziku u izdanju izdavačke kuće Geopoetika.


    Direktor izdavačke kuće Geopoetika Vladislav Bajac rekao je da je novi roman možda „najdrastičniji“ deo trilogije, jer Bergman u tom delu opisuje neverstvo svoje majke u konzervativnoj zajednici početkom 20. veka.

    Bajac je dodao da je struktura romana originalna, sastavljena od četiri-pet intimnih razgovora sa razlličitim ljudima na istu temu, komponovanih u različitim vremenskim okvirima.

    „Priču o surovosti konzervativnog društva u kome se teško nalazi razumevanje za neverstvo udate žene, moramo nadoknaditi i dovoljno čudnom činjenicom da je autor na njenoj strani“, rekao je Bajac.

    Bajac je dodao da je Bergman primer neprolazne vrednosti, jedan od nekolicine pisaca 20. veka koji su ostali avangarda u modernosti, zbog pristupa, ali i literarne vrednosti.

    „Bergman jeste jedan od tih autora i mislili smo da je divno i originalno da objavimo sve tri knjige, jer se pokazalo da imamo podršku u stavu da je to jedan od najozbiljnijih i najkvalitetnijih literata 20. veka“. rekao je Bajac.

    Geopoetika je ranijih godina objavila prva dva dela Bergmanove biografije („Rođeni u nedelju“ i „Najbolje namere“), koja je u Švedskoj objavljena kao jedinstven roman.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE