Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Savremena medijateka za korisnike Biblioteke grada Beograda

    Biblioteka grada Beograda dobiće do juna savremenu medijateku, koja će po ugledu na svetske slične prostore upotpuniti uslugu velikom broju korisnika, izjavila je danas direktorka te ustanove Jasmina Ninkov.

    Novi prostor, na 300 kvadratnih metara, biće smešten u Zmaj Jovinoj 1.

    – Počelo je uređenje prostora buduće medijateke, koja će biti smeštena na dva sprata u elitnom delu Beograda. Novi korisnički servis će, pored blizu sedamdeset objekata koje biblioteka ima u gradu, dodatno unaprediti uslugu za 160.000 naših članova – ukazala je Ninkov.
     
    Projekat buduće medijateke zamišljen je po ugledu na ogranak Gradske biblioteke u Helsinkiju.
     
    – Reč je o jednoj od najsavremenijih biblioteka u svetu, sa velikim brojem korisnika najrazličitijih interesovanja, kojima pruža pregršt lako dostupnih informacija, komfor i prijatnost. Naš projekat predviđa da u građevinskom, estetskom i uslužnom smislu pruži punu funkcionalnost budućim korisnicima – navela je direktorka biblioteke.
     
    Prema njenim rečima, prošlogodišnji rezultati najbolji su u dosadašnjoj istoriji ove ustanove, dugoj 81. godinu.
     
    – Imamo najveći broj korisnika do sada. Ostvarili smo 2.500.000 izdatih jedinica, 1. 200.000 poseta i 350.000 referentnih usluga. Naši planovi za ovu godinu su veoma ambiciozni. To je, pre svega, otvaranje novih ogranaka, renoviranje postojećih i maksimalno poboljšanje rada sa našim korisnicima – dodaje Ninkov.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE