Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zdravstveni radnici nakon tri meseca prekidaju štrajk

    Nakon skoro tri meseca crnogorski zdravstveni radnici odlučili su da prekinu generalni štrajk.
     
    Odluka, koja će na snagu stupiti tokom sedmice, dolazi posle današnjeg sastanka sindikalnih vođa i ministra zdravlja Miodraga Radunovića, koji su dogovorili konačnu verziju novog granskog kolektivnog ugovora.
     
    Predstavnici oba sindikata zdravstva i Ministarstvo zdravlja konačno su se dogovorili o spornim tačkama granskog kolektivnog ugovora, prenosi radio „Vijesti“. Predsednik sindikata pri Uniji slobodnih sindikata, Valdimir Pavićević objasnio je šta su medicinari dobili novim ugovorom.
     
    „Iako plate zdravstvenih radnika nisu vraćene na nivo iz 2009. godine, odnosno povećane 20 odsto, kako su to medicinari zahtevali, korekcije u ugovoru su bile dovoljne za prekid štrajka, kaže Pavićević.
     
    Ministar zdravlja Miodrag Radunovic ponovio je da su zdravstveni radnici pokazali etičnost, jer nijedan pacijent tokom štrajka nije uskraćen za pomoć. Radunović kaže i da je granskim kolektivnim ugovorom ipak poboljšan položaj zdravstvenih radnika.
     
    Granski kolektivni ugovor trebalo bi da bude potpisan naredne sedmice nakon usvajanja na Vladi. Zdravstveni radnici počeli su štrajk 31. oktobra prošle godine, uz održavanje minimuma procesa rada.

     
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE