Rođene trojke začete vantelesnom oplodnjom

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Rođene trojke začete vantelesnom oplodnjom

  Trojke začete vantelesnom oplodnjom rođene su u valjevskom porodilištu, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

  Posle višegodišnjeg lečenja steriliteta, Milena R.(31) iz Valjeva je u petak na svet donela dva dečaka i devojčicu,koji su začeti u prvom pokušaju vantelesne oplodnje. Dvoje dece je rođeno sa po 2,5 kilograma, a jedno je teško 2,4 kilograma.

  Porođaj je “carskim rezom” obavio Branko Budimirović, šef ambulante za kontrolu fertiliteta i sterilitet Ginekološko-akušerske službe valjevske bolnice.

  Budimirović je kazao da je to bila trudnoća veoma visokog rizika, kao i sam porođaj, a da se nakon tri dana intenzivnog nadzora bebe i majka se dobro osećaju. Lečenje steriliteta, kompletna priprema, praćenje i održavanje trudnoće obavljeni su u Valjevu, u ambulanti za kontrolu fertiliteta i sterilitet, a vantelesna oplodnja u Beogradu.

  U valjevskom porodilištu se godišnje rodi oko 1.300 beba, a ovo su prve trojke rođene iz trudnoće nastale vantelesnom oplodnjom. Ambulanta za kontrolu fertiliteta i sterilitet je otvorena pre dve godine i do sada je obavljeno skoro 700 konsultacija sa parovima koji imaju problem bračnog steriliteta.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE