Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Moderan skener za bolnicu u Smederevu

    Opšta bolnica u Smederevu dobila je skener moderne tehnologije, čija je montaža u toku. Zdravstveni radnici na Odeljenju radiologije, nakon desetodnevne obuke, moći će na ovom dijagnostičkom aparatu da obavljaju osam pregleda na sat.

    Skener (CT) je u delovima stigao pre novogodišnjih praznika, potvrdio je v. d. direktor Opšte bolnice dr Goran Kuljanin.

    „U toku je montaža skenera, a u sredu očekujemo kvalitativni prijem i montiranje aparata. Nakon toga, uslediće obuka zaposlenih i prijem prvih pacijenata“, rekao je Kuljanin.

    On je dodao da ovaj skener, sa dodatnim aplikativnim tehnikama, služi za preglede celog tela, cerebrovaskularne preglede, kao i preglede abdomena i pluća i u toku radnog dana moći će da primi 120 pacijenata.

    „Uređaj je moderne tehnologije, na kojem će moći da bude pregledano osam pacijenata na čas, što će zadovoljiti naše potrebe. Radi na principu kompjuterizovane tomografije, daje izuzetno precizne slike, a za pacijente je povoljno što je mala izloženost jonizujućem zračenju“, istakao je Kuljanin.

    Ministarstvo zdravlja je polovinom prošle godine opredelilo 52.000 evra za nabavku modernog CT uređaja u Smederevu i tri miliona dinara za adaptaciju prostora za smeštaj skenera.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE