Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Domu zdravlja u Nišu višak 219 radnika

    U Domu zdravlja u Nišu višak je 219 radnika, dok je za 30, koji su imali ugovor o radu na određeno vreme, radni odnos prekinut. Ovo je posledica stava specijalne radne grupe Ministarstva zdravlja, koji je u pisanoj formi u Niš stigao 29. decembra prošle godine.
     
    Međutim, u Institutu za javno zdravlje, nadležnom za praćenje rada svih zdravstvenih ustanova u Nišavskom i Topličkom okrugu, tvrde da je analiza radne grupe neozbiljna i da u Nišu nema viška radnika, kao i da će od resornog ministarstva tražiti dodatna pojašnjenja.
     
    – Sva tri sindikata u Domu zdravlja najavila su konferenciju za novinare i u tome imaju i podršku menadžmenta – kaže dr Svetlana Jović, zamenica direktora DZ.
     
    U analizi se navodi da u niškom DZ ima 1.330 zaposlenih i da je u odnosu na ukupan broj stanovnika, prekobrojno baš 219 radnika. Izričito se zahteva i da svima koji rade na određeno, prestane radni odnos, što je i učinjeno prošle nedelje.
     
    Rukovodstvo napominje da je ovo samo privremeno rešenje.
     
    Analiza radne grupe je neozbiljna, a viškova nema. Ovo nije prvi put, a niko od nas ni ovog puta nije pitan. Nema razloga za nervozu – ističe prof. dr Zoran Milošević, direktor Instituta za javno zdravlje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE