Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nećete u EU? Onda nema penzija!

    Ne bih htela da budem preokrutna, ali ako ne uđemo u Evropsku uniju, nećete dobiti penzije, poručila je Hrvatima uživo u programu radija Antena Zagreb, ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić.

    „Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi! O glavu nam je, ljudi! Glasajte za budućnost ove zemlje“, kaže ona, a prenosi Poslovni dnevnik.

    Pusić je istaknla da je referendum o ulasku Hrvatske u EU, koji će se održati u nedelju, vrlo ozbiljna odluka za zemlju, i da znači osiguranje ili gubitak šanse za Hrvatsku.

    Na pitanje šta ako referendum ne uspe, odgovorila je da će tada svi snositi ekonomske posledice te odluke. „Verovatno će se to u prvoj nedelji videti na kreditnom rejtingu i ceni kapitala. Nakon toga na povlačenju investicija i redukovanju radnih mesta. Vrlo brzo će se videti taj efekat“, ocenila je ona.

    Pusić, na pitanje da li je tačno da građani mogu ‘zaboraviti na penzije’ ako Hrvatska ne uđe u EU, odgovara da je sada teško pitanje sa penzijama, a teško će biti ukoliko i Hrvatska krene na put oporavka, jer penzije i plate u državnim službama zavise od snage nacionalne ekonomije.

    Ona je podsetila da sada jedan penzioner dolazi na manje od dva zaposlena, što je neizdrživo. „Za Hrvatsku je ključno da počne da izlazi iz ekonomske krize, da počne da zapošljava ljude i ima višu stopu zaposlenosti“, rekla je Pusić, istakavši da to nije moguće bez ekonomske i političke stabilnosti.

    Rijeka: „Ministarko, sram vas bilo!“

    Hrvatski mediji danas prenose i vesti o incidentu za vreme govora ministarke Pusić na skupu ‘Referendum za ulazak RH u EU’ koji se održao u Rijeci. Mladić koji je do tada mirno sedeo u publici odjednom je ustao i počeo vikati kako je članstvo u Evropskoj uniji propast za Hrvatsku koja vodi gubitku identiteta.

    „Sram vas bilo, to je monetarna unija! U Rumuniji su privatizovali dom zdravlja i bolnice. Mlade i obrazovane vodite u EU! Sve što vas drži jeste iskustvo, nemate znanja! Prvo treba sprovesti lustraciju, svih vas korumpiranih političara. Uništili ste mladima budućnost,“ uzvikivao je mladić dok je napuštao dvoranu.

    „Vi niste mladi i obrazovani čovjek kada se ponašate ovako. Upravo zbog takvih kao što ste vi želimo u Evropsku uniju,“ odgovorila mu je Pusić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE