Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Objavljene nominacije za BRIT nagrade

    Sa nominacijama za najboljeg pevača, debitanta, album i singl godine mladi Ed Sheeran predvodi spisak nominovanih za prestižne BRIT nagrade koje će biti dodeljene 21. februara u Londonu. Ed Sheeran osvojio je najviše nominacija, čak četiri, dok su odmah za njim pevačice Adele i Jessie J koje će se takmičiti za tri priznanja, objavljeno je 12. januara.

    Kada je reč o najboljem albumu, u konkurenciji su „21“ (Adele), „Mylo Xyloto“ (Coldplay), „+“ (Ed Sheeran), „Ceremonials“ (Florence + The Machine) i „Let England Shake“ (PJ Harvey).

    U kategoriji za britanski singl godine našle su se pesme „Someone Like You“ (Adele), „The A Team“ (Ed Sheeran), „Changed The Way You Kissed Me“ (Example), „Price Tag“ (Jessie J ft B.o.B.), „She Makes Me Wanna“ (JLS ft Dev), „Wherever You Are“ (Military Wives/Gareth Malone), „Heart Skips A Beat“ (Olly Murs ft Rizzle Kicks), „What Makes You Beautiful“ (One Direction), „All About Tonight“ (Pixie Lott) i „Glad You Came“ (The Wanted).


    U konkurenciji za najbolju pevačicu, osim Adele i Jessie J našle su se Kate Bush, Laura Marling i Florence Welch (Florence + The Machine). U muškoj konkurenciji snage sa Edom Sheeranom odmeriće James Blake, James Morrison, Noel Gallagher i Professor Green.Kada je reč o debitantima, osim Sheerana, shodno uspehu u prošloj godini nominacije su zaslužili i Ana Calvi, Emeli Sande i The Vaccines. Sande će svakako te večeri osvojiti bar jedno priznanje, jer je ranije objavljeno da je baš ona dobitnica nagrade kritike, koja ukazuje na umetnike koji će obeležiti godinu koja sledi. U toj kategoriji nominovani su bili i Maverick Sabre i Michael Kiwanuka.

    Ranije je takođe objavljeno da će ove godine nagrada za izuzetan doprinos muzici otići u ruke članova sastava „Blur“, koji će nastupiti na dodeli nagrada.

    Titula najbolje britanske grupe u 2011. godini može pripasti nekom od sledećih sastava: „Artic Monkeys“, „Chase & Status“, „Coldplay“, „Elbow“ i „Kasabian“. U kategoriji za najboljeg britanskog producenta našli su se Paul Epworth, Flood i Ethan Jones.

    U internacionalnim kategorijama prednjače Aloe Blacc i Bon Iver sa po dve nominacije. Celokupan spisak nominovanih možete pročitati OVDE.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE