Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Er Frans smanjuje flotu i investicije

    Vodeća evropska aviokompanija Er frans-KLM, objavila je danas plan restrukturiranja koji uključuje uštede veće od milijardu evra tokom naredne tri godine kroz smanjenje flote i investicija.


    Plan kompanije predvidja hitne uštede i poboljšanja produktivnosti i promene na kratkim i srednjim linijama gde je zabeležen gubitak od 700 miliona evra 2011. godine.
     
    Najvažnije je stabilizovati servis na srednjim linijama (Francuska i Evropa) koji je u velikom deficitu, navela je kompanija. Za Er Frans koji je 2011. godinu završio s gubicima, glavni cilj je da do 2014. godine za dve milijarde dolara smanji neto dug, i svede ga na oko 4,5 milijardi evra.
     
    Da bi to ostvarila, kompanija će smanjiti broj aviona i skratiti investicioni program, ali neće dirati investicije u bezbednost, dodaje se u saopstenju. Investicije će biti manje od pet milijardi evra tokom naredne tri godine, dok su 2009-2011. iznosile više od šest milijardi evra.
     
    Da bi odmah uštedela milijardu evra, grupa Er frans-KLM je odlučila da zamrzne plate 2012. i 2013, i da produži važenje septembarske odluke o zamrzavanju zapošlavanja. Drugi deo plana – strukturalne mere, biće predstavljen u maju i junu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE