Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ovčar Banja dobila i zvanično status banje

    Ovčar Banja kod Čačka zvanično je odlukom Vlade Srbije dobila status banje, rekao je direktor lokalne Turističke organizacije Miodrag Stevanić. Kako je istakao, status banje pruža tom mestu velike mogućnosti za razvoj turizma, naročito zdravstvenog.
     
    Ovčar Banja nalazi se u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, koja ima status zaštićenog područja, a njome upravlja Turistička organizacija. Grad Čačak je vlasnik termomineralnog izvora u banji, koji na izvoru ima temperaturu 37 stepeni Celzijusa i pogodan je za lečenje reumatskih oboljenja, spondiloze, artroze i posledica preloma kostiju.
     
    Stevanić je najavio da je u Ovčar Banji planirana izgradnja specijalne bolnice.
     
    Ovčar Banja se prostire na površini od 2.250 hektara, a dnevno magistralnim putem koji prolazi kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru prođe oko 9.000 vozila.
     
    Ovčar Banja, koja ima oko 200 stanovnika, udaljena je 17 kilometara od Čačka i nalazi se u šumovitom delu Ovčarsko-kablarske klisure kroz koju protiče Zapadna Morava. Na reci je izgrađeno veštačko jezero, pogodno za ribolov, a u neposrednoj blizini Ovčar Banje nalazi se 11 pravoslavnih manastira, od kojih neki datiraju iz 14 veka.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE