Sok od šargarepe čisti i obnavlja jetru

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Sok od šargarepe čisti i obnavlja jetru

  Ako organizam želite brzinski da napunite vitaminima – predlažemo da isprobate sok od šargarepe. Ovo sirovo povrće će organizmu osigurati enzime neophodne za optimalno asimilaciju hranjivih sastojaka.

  Mrkva ima snažno antiseptičko delovanje
   
  Ovo povrće vedre boje osnažuje psihu, sprečava bolesti srca, karcinom, makularnu degeneraciju i pomaže u kontroli dijabetesa. Konzumacija mrkve može pomoći u regulaciji nivoa šećera u krvi jer sadrži karotenoide.

  Narančasto povrće može pomoći u regulaciji nivoa šećera u krvi jer sadrži karotenoide. Osim već navedenih pogodnosti, šargarepa može poslužiti i kao lek za probleme s jetrom. Njeno ulje je korisno za osobe sa suvom kožom, čineći je mekšom i glađom.
   
  Osim što čuva oči i dobar vid, šargarepa štiti od srčanih bolesti, ali i karcinoma. Pokazali su to rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Archives of Internal Medicine.

  Sok od šargarepe godi organizmu
   
  Ako imate problema s želucem ili probavnim sistemom, pijte sok od šargarepe! Osim toga, on odlično čisti i obnavlja jetru. Ako ne volite čisti sok od šargarepe, napitku možete dodati ceđenu jabuku ili celer. Sveže isceđeni sok nemojte čuvati za kasnije. Pijte ga svakodnevno, odmah nakon ceđenja.
   
   

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE