Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pozorište na Terazijama obeležilo rođendan

    Pozorište na Terazijama obeležilo je 23. decembra svoj 62. rođendan dodelom tradicionalnih godišnjih priznanja najuspešnijim članovima tog popularnog muzičkog teatra.
     
    Nagradu za umetnički doprinos ravnopravno dele Slobodan Stefanović i Jelena Jovičić, za uloge u mjuziklima „Producenti“ i „Grk Zorba“. On je u tim predstavama igrao Leopolda odnosno Džejsona, a ona likove Ule i Marije. 

    Zahvalnice za doprinos pozorištu dobili su glumci Nikola Simić, Nebojša Dugalić, reditelj Jug Radivojević, član Orekstra Pozorišta na Terazijama, trubač Zoran Kovačevski. 

    Primajući nagradu mladi glumac, pevač i igrač Stefanović istakao je da zahvalnost duguje i divnim kolegama i celom ansamblu. 

    Jovičićeva je priznala da je imala tešku godinu, ali i priliku da doživi iskren i dobar odnos u kolektivu i da „krade“ zanat od doajena Simića i svog prijatelja Desimira Stanojevića (Grk Zorba). 

    Simić, koji je učešćem u „Producentima“ debitovao u mjuziklu, izjavio je da i dalje ima tremu pred izvođenje te predstave, ali i osećaj velike zahvalnosti zbog toplog prijema od strane ljudi iz ovog teatra. On je dodao da je taj prijem srdačniji nego u njegovom Jugoslovenskom dramskom pozorištu. 

    U veseloj atmosferi uručene su i takozvane jubilarne nagrade članovima kolektiva koji su mu verni 10, 20 i 30 godina, uz podsećanje na početke rada ovog teatra, koji se u vreme osnivanja zva Humorističko pozorište. 

    Prva premijera bila je Nušićeva komedija „Dr“ u režiji Jovana Geca, a prvi mjuzikl (tek 1968. godine) „Priča sa zapadne strane“ u režiji Antona Martija. 

    Sledeća premijera, međutim, nije izvesna jer, kako je rekao aktuelni upravnik Mihailo Vukobratović,kaiš će morati još više da se stegne. 

    On je ocenio da je protekla godina bila teška, ali uspešna, istakavši da su nagrađeni umetnici svojim zalaganjem i trudom dali dobar „primer kako treba da se postavimo da bi ovo pozorište preživelo“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE