Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Poternica za osnivačem firme koja proizvodi implante

    Međunarodna policijska organizacija Interpol izdala je crvenu poternicu za osnivačem francuske kompanije PIP koja proizvodi implantate za grudi, Žan Klodom Masom, objavljeno je na vebsajtu te organizacije sa sedištem u Lionu.
     
    Na vebsajtu je objavljena slika Masa (72) i navodi se da ga traži Kosta Rika zbog ugrožavanja „života i zdravlja“ u vezi sa aferom opasnih proteza za grudi koje je godinama proizvodila Masova firma „Poli implant proteze“ ( Poly Prothese, PIP).
     
    Kompanija PIP osnovana je 1991. godine na jugu Francuske za proizvodnju implanta za grudi, i nalazi se u postupku likvidacije od marta 2010. Ta kompanija je jedno vreme bila treća po veličini u svete u sektoru implanta i prodavala je oko 100.000 proteza godišnje koje su uglavnom išle u inostranstvo.
     
    Ministarstvo zdravlja Francuske juče je pozvalo 30.000 žena da se obrate lekarima da im iz grudi uklone silikonske implante te francuske kompanije, uz navod da se radi o „preventivnoj meri“ koja nije hitne prirode.
     
    Desetine hiljada žena u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Španiji, Portugalu i drugim evropskim i južnoameričkim zemljama nose implante kompanije PIP. Do sada su zdravstvene vlasti preporučivale ženama sa tim implantima da konsultuju svog hirurga ili lekara kako bi obavile odgovarajuća klinička i radiološka ispitivanja i utvrdile stanje proteze.
     
    Sto Britanki koje imaju ugrađene te implante su 2007-2008 tužile kompaniju PIP zbog „defektnih proteza“ zato što su imale curenje silikonskog gela. Kompanija je na kraju osuđena da plati 1,4 miliona evra nadoknade, zbog nepojavljivanja na sudu, rekao je advokat jednog od dva glavna direktora te kompanije.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE