Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemački kardiolog leči u Tiršovoj

    Poznati dečiji kardiolog iz Nemačke dr Ingo Dehnert boraviće do subote na Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj gde će obaviti dvadesetak intervencija kod pacijenata sa teškim srčanim smetnjama novom metodom, bez otvaranja grudnog koša.


    „Reč je modernom načinu lečenja bez otvaranja grudnog koša, neki pacijenti su već operisani, a nekima će intervencija biti urađena narednih dana“, kazala je Tanjugu direktorka Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj dr Ida Jovanović. 
     

    Jovanović je kazala da je reč o teškim pacijentima, koji imaju urođene anomalije na srcu, a najmlađi pacijent kome će nemački lekar pomoći ima tri meseca, dok najstariji, kome će biti urađena ta intervencija ima 55 godina. 

    Čuveni dečji kardiolog iz Nemačke, šef pedijatrijske kardiologije u Lajpcigu, tradicionalno, već 15. put za redom pomaže lekarima u Tiršovoj, a dnevno obavi pet takvih intervencija. 

    On sa sobom, kako je dr Jovanović kazala, donosi i neophodni materijal, a sve intervencije su besplatne, što je, kako je kazala, za svaku pohvalu i od velike pomoći za tu ustanovu i pacijente.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE