Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Trayal nastavlja sa proizvodnjom auto guma

    Novac od prodaje Fabrike auto guma, dela kruševačke Trayal korporacije, biće uložen u nabavku nove opreme i sirovina, izmirenje dugovanja prema dobavljačima i sprovođenje socijalnog programa, izjavio je u petak zamenik generalnog direktora Trayal korporacije Nebojša Đenadić.
     
    „Predviđeno je da američka kompanija Cooper tires, sa kojom je potpisan predugovor o prodaji Fabrike autoguma, do 16. januara 2012. godine uplati novac“, kazao je Đenadić agenciji Beta. On je dodao da će 3,5 miliona evra od 13 miliona na koliko je potpisan predugovor, biti upotrebljeno za kupovinu opreme za proizvodnju automobilskih guma.
     
    Ostatak novca će, prema njegovim rečima, biti upotrebljen za namirivanje dugova prema dobavljačima koji se pre svega odnose na Elektroprivredu Srbije, Srbijagas i datiraju iz prethodnog perioda, potom za obrtna sredstva, odnosno nabavku sirovina, te za sprovoĐenje socijalnog programa.
     
    „Trayal će pod svojim imenom nastaviti proizvodnju auto guma na lokaciji gde se trenutno radi industrijska i poljoprivredna pneumatika, jer mi smo prodali fabriku, ali ne i brend“, objasnio je on.
     
    „Sve fabrike koje posluju u okviru Trayala, tri koje se bave gumarskom proizvodnjom, potom Fabrika zaštitnih sredstava i Fabrika eksploziva i pirotehnike, trenutno su upošljene sa od 50 do 100 odsto kapaciteta. Plate su prilično redovne, trenutno se isplaćuje oktobarska, a prosečna neto zarada u Korporaciji je oko 31.000 dinara“, rekao je on.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE