Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Smotra arheološkog filma u Smederevu

    Međunarodna smotra arheološkog filma biće održana od 12. do 16. decembra u Muzeju smederevskog podunavlja u Smederevu, uz podršku Narodnog muzeja iz Beograda.

    Smotru će u ponedeljak 12. decembra otvoriti meksički film „Deca sunca“ (Los hijos del sol) proizveden 2000. godine koji govori o Astecima, koji su tvrdili da potiču od mitskog atlasa Mesto ždralova.

    Iste večeri biće prikazan film nemačke proizvodnje iz 2009. „Tambuktu – izgubljena baština. Prohujalo sa peskom“ koji istražuje mit o Tambuktu, na tragovima njegovih nestalih rukopisa i opasnosti od klimatskih promena.

    Tambuktu razjašnjava da će tle biti progutano peskom iz Sahare koji svake godine napreduje za oko deset metara. U zapadnoj Africi je izgubljeno na hiljade starih islamskih rukopisa, a eksperti mnogih zemalja obavezale su se da će ih sačuvati od potpunog uništenja.

    Druge večeri biće prikazan italijanski film „Sveti kamen iz Jermenije“ iz 2010. godine. Film prikazuje izuzetan procvat svetih gradjevina s kupolama od vulkanske stene koji karakterišu prve vekove hrišćanske ere, i najlepše manastire smeštene u dolini ogromne jermenske visoravni.

    Biće prikazan i nemački film „Tajne Naska“ iz 2009. godine koji govori o dilemi naučnika dok proučavaju tajanstvenu Naska kulturu.

    Kineski film iz 2000. godine „Kultura Sansjingdui“, nemačko ostvarenje iz 2010. „Bitka na Harćornu“ i „Poslednji pohod Rima na Germaniju“ na programu su 14. decembra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE