Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Rakia fest“ za vikend u Beogradu

    Peti „Rakija fest“ biće održan 10. i 11. decembra u Beogradu i okupiće više od 50 vodećih proizvođača prirodnih voćnih rakija iz Srbije i inostranstva, najavili su danas organizatori. Najznačajnija i jedina privredno-turistička manifestacije tog tipa u regionu ove godine će biti organizovana pod sloganom „Ljuto i slatko“, a posetiocima će se prvi put predstaviti i izlagači iz Italije. 

    Direktor festivala Branko Nešić kazao je na konferenciji za novinare da je cilj organizovanja tog događaja promocija rakije kao visoko-kvalitetnog pića, ukazivanje na značaj daljeg unapređenja njenog kvaliteta i stvaranje i razvijanje domaćih brendova. „U ovom trenutku u našoj zemlji ima manje od sto destilerija na koje možemo da računamo u budućnosti“, rekao je on i dodao da očekuje da će njihov broj biti još manji, zbog jake konkurencije.
     
    Nešić je istakao da 70 odsto tržišta koje je nekada zauzimao viski, sada zauzima rakija, što je pozitivan trend, ali i izazov za srpske proizvođače. Ocenjujući da u Srbiji ne postoji dovoljno brendova kada je reč o rakijama, Nešić je istakao da one pored vrhunskog kvaliteta, moraju biti lepo upakovane, tržišno orijentisane i imati kontinuitet i količinu u isporuci. Prema njegovim rečima, rakija treba „da prati put vina“, jer sada u Srbiji postoji postoji veliki broj malih specifičnih vinarija čiji su proizvodi prepoznatljivi, dok u kartama pića u ugostiteljskim objektima stoji najčešće samo „domaća rakija“. Nešić je istakao da će posetioci imati priliku da se kroz degustaciju upoznaju sa istorijatom i načinom proizvodnje rakije, uživaju u brojnim „mezetlucima“, odnosno slaganju rakije sa različitom hranom i čokoladom, ali i prisustvuju stručnim predavanjima. 

    U okviru „Rakija festa“ biće izabrana i pobednička etiketu za rakiju „BGD 2012“, koja će biti zvaničan suvenir grada Beograda za narednu sezonu, a kako je naveo član žirija Slobodan Jovanović, do sada je pristiglo između 30 i 40 dizajnerskih rešenja. On je dodao da očekuje da će do večeras, kada ističe rok za prijavljivanje na konkurs koji je „Rakija fest“ raspisao u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda (TOB), biti prijavljeno još „duplo toliko radova“.

    „Rakija fest“ , u okviru koga će biti proglašen i „Beogradski pobednik“, biće održan u „Belekspocentru“. Organizatori su „Rakia bar“ i Udruženje proizvođača prirodnih voćnih rakija „Najjači ukusi Srbije“, pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i TOB. Cena ulaznice je 350 dinara, a studenti Poljoprivrednog fakulteta će uz indeks moći da kupe karte po ceni od 250 dinara. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE