Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisan ugovor o dugoročnom kreditiranju poljoprivrednika

    Predstavnici Fonda za razvoj poljoprivrede i Banke Inteza potpisali su danas u Smederevu ugovor o dugoročnom kreditiranju poljoprivrednih proizvođača, sa trenutno najpovoljnijom kamatom na tržištu.

    “Ugovor se odnosi na zajedničko udruživanje sredstava za dugoročno kreditiranje poljoprivrednih proizvođača, pri čemu Fond subvencioniše i kamatu, te će ona iznositi samo 2 posto, što su trenutno najbolji uslovi u državi”, izjavio je Tanjugu direktor Fonda Jovica Vujović.

    “Kod prve, druge i treće rate Fond subvencioniše kamatu u celosti, stoga je ovo najpovoljnija kamata na teritoriji Srbije”, naglasio je Vujović.

    Visina sredstava za kreditiranje na 36 meseci kretaće se od 400.000 do 1,2 miliona dinara. Rate se otplaćuju šestomesečno i mogu da konkurišu proizvođači koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo i regulisane poreske obaveze. Kredit se odobrava za bilo koji vid unapređenja primarne poljoprivredne proizvodnje, pa i za kupovinu obradive zemlje, istakao je Vujović.

    Današnjim potpisivanjem ugovora, automatski je otvoren konkurs za dodelu dugoročnih kredita, za koji je opredeljeno 60 miliona dinara do juna 2012. godine. Predstavnici Banke su obećali da će ovi zahtevi biti prioritetno rešavani i da će biti “maksimalno ubrzana procedura”.

    Tanjugu je rečeno i da je Gradska komisija za javne nabavke odlučila da je najbolju ponudu za kupovinu 13 junica dostavila zadruga “Plandište” iz Velike Plane. Junad bi do do novih vlasnika trebalo da stignu početkom naredne sedmice.

    Junice su poklon učesnicima izložbe goveda na nedavno održanoj manifestaciji “Fest mlek” u Mihajlovcu, kao podsticaj za razvoj stočarstva. Smederevski Fond za razvoj poljoprivrede izdvojio je za kupovinu junica oko 2,2 miliona dinara, odnosno, oko 1.700 evra po grlu.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE