Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Konferencija povodom sporazuma o saradnji NIS-a i „Petrohemije“

    Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko održaće danas u pančevačkoj Petrohemiji konferenciju za novinare povodom Sporazuma o strateškoj saradnji NIS-a i Petrohemije.

    Ovim sporazumom, koji su Ćirić i Kravčenko potpisali 21. novembra, predviđena su tri stuba ekonomsko-finansijskog oporavaka Petrohemije, uključujući restrukturiranje potraživanja, realizaciju investicionog programa i promenu sistema menadžmenta u toj fabrici, saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

    Na konfereniciji za novinare će, osim ministra Ćirića i generalnog direktora NIS-a, govoriti i direktor „Petrohemije“ Saša Pavlov.

    Sporazum o „Petrohemiji“ koji su potpisali NIS i predstavnici Vlade predviđa izlazak te kompanije iz operativnih gubitaka, posle prve faze investicija koja će podići uposlenost kapaciteta fabrike do gotovo 100 odsto.

    Najavljeno je da će neophodna ulaganja, u iznosu od 62 miliona evra, biti obezbeđena preko bankarskih kredita, uz garanciju Republike Srbije.

    Takođe je predviđeno restrukturiranje dugova „Petrohemije“ prema Vladi Srbije, „Srbijagasu“, EPS-u, NIS-u i drugim poveriocima, posle kojeg će uz realizaciju investicija najveći akcionari Petrohemije biti NIS (33,6 odsto), država Srbija i državne kompanije.

    Predviđeno je i proširenje menadžmenta „Petrohemije“ stručnjacima sa međunarodnim iskustvom u kriznom upravljanju kompanijama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE