Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kongres Udruženja kardiologa Srbije u Beogradu

    Osamnaesti tradicionalni Kongres Udruženja kardiologa Srbije, koji će okupiti više od 900 kardiologa iz zemlje i inostranstva, počeće sutra u beogradskom hotelu „Kontinental“ i trajaće do 27. novembra, najavio je predsednik tog udruženja Milan Nedeljković.
     
    Nedeljković je, na konferenciji za novinare, rekao da će biti održano više od 480 naučnih predavanja koje će prezentovati stručnajci iz 20 zemalja i dodao da je to „odlična prilika da se upoznamo sa najnovijim dostignućima u oblasti kardiovaskularne medicine.“ 

    Prema njegovim rečima tokom Kogresa će biti predstavljeno nekoliko studija koje su urađene u poslednje dve godine, kao i novi vodiči kao što je vodič o lečenju hemijskih bolesti srca. Nedeljković je najavio da će predavanje na temu „Lečenja akutnog koronarnog sindroma“ održati potpredsednik Evropskog udruženja kardiologa Fausto Pinto, kao i da će jedan od gostiju biti prethodni predsednik Evropskog udruženja Roberto Ferari. 

    Predsednik Naučnog odbora kongresa Miodrag Ostojić rekao je da će najviše sesija biti posvećeno kardiovaskularnim oboljenjima i istakao da će ovog puta i medicinske sestre i tehničari imati svoje sesije. 

    Na Kongresu će učestvovati i farmaceutske kuće, tako da će biti odrzano i 18 simpozijuma na kojima će biti prikazani rezultati najnovijih studija u okviru specijalnih grupa lekova, rekao je Ostojić. 

    Kongres Udruženja kardiologa Srbije održava se svake druge godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE