Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nagrada „Milan Rakić“ za tri autora

    Književnu nagradu „Milan Rakić“ za najbolju pesničku knjigu u protekloj godini ravnopravno dele Miloš Janković za knjigu „Manastirnik“, Dragan Lakićević za „Snežni vrt“ i Zorica Arsić Mandarić za zbirku „Činije zvezdanog pirinča“.
     
    U saopštenju sa završne sednice koja je održana danas, navodi se da su u širem izboru bile knjige Srbe Ðorđevića („Stranac u grlu“), Jevrosime Ristović („Molitva za Irinu“), Vladana Rakića („U svetlo upisan“), Blagoja Svrkote („Čekajući brod u Jerisosu“), Milunike Mitrović („Listopadne i druge“) i Slobodana Škerovića („Crna kutija“).

    Jednoglasnu odluku je doneo žiri koji je radio u sastavu: Srba Ignjatović (predsednik), Miroljub Todorović, Adam Puslojić, Radomir Stojanović i Zoran M. Mandić.

    Nagrada „Milan Rakić“ dodeljuje se svake godine isključivo članu Udruženja književnika za najvredniju pesničku knjigu objavljenu u prethodnoj godini. Nagrada se sastoji od plakete i novčanog dela.

    Nagrada „Milan Rakić“ je ustanovljena 1838. godine i dodeljuje se za pesničko ostvarenje jednom autoru. U pravilniku se navodi da se izuzetno, ako se ustanovi da iz prispelih prijava na konkurs ima više podjednako vrednih pesničkih ostvarenja, žiri može odlučiti da istu nagradu ravnopravno prime dva autora. Ovogodišnja odluka žirija je još jedan izuzetak.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE