Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi vebsajt sa svim informacijama o raku pluća

    U okviru kampanje za borbu protiv raka pluća „Tvoja pluća, tvoja odluka“, danas je pokrenut internet sajt, gde će građani prvi put moći da na jednom mestu nađu osnovne informacije najsmrtonosnijem i najčešćem malignom oboljenju u svetu.

    Adresa sajta je www.tvojapluca.rs.

    Čitaoci će na sajtu moći da nađu sve informacije o raku pluća, faktorima rizika, simptomima, lečenju, dijagnostici. Posetioci portala će imati mogućnost da se bolje upoznaju sa osnovnim funkcijama disajnih organa i praktičnim savetima u vezi sa zdravom ishranom i životom, a moći će i da zdravstvenim stručnjacima postave pitanja o temama koje se odnose na rak pluća. Vebsajt pruža informacije i o kampanji „Tvoja pluća, tvoja odluka“, čiji je cilj da skrene pažnju javnosti na problem raka pluća i da naglasi da je redovna briga o zdravlju jedna od najefikasnijih mera prevencije te maligne bolesti. Kampanju, koja je počela u avgustu, realizuju strukovna zdravstvena udruženja, pod pokroviteljstvom Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje i uz podršku farmaceutske kompanije Roš.

    Po broju obolelih osoba od raka pluća Srbija je na trećem mestu u Evropi. U 2010. godini registrovano je oko 4.800 novoobolelih, a među njima ima sve više žena. Od karcinoma pluća u svetu svakog minuta život izgube dve osobe, 3.000 ljudi dnevno, odnosno više od milion godišnje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE