Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Idealan razmak između dece dve godine

    Idealni razmak između braće i sestara su najmanje dve godine kada je reč o inteligenciji dece, otkriva studija Univerziteta Notr Dam sprovedena na 3000 žena koja su rodile 5000 dece. Starija deca koja su rođena barem dve godine pre braće i sestara pametnija su od onih koji su bliže po godinama. Takođe postižu bolje rezultate u matematici i u čitanju. Što je razlika u godinama veća, to su bolji rezultati, potvrđuje istraživanje. 
     

    Ako je razmak između dece manji od dve godine, starije dete dobiva manje pažnje zato jer roditelji imaju jako puno posla s oboje. Njima roditelji manje čitaju, a deca više gledaju televiziju. Čekanje duže od dve godine utiče pozitivno na prvo dete, dok na drugo nema nikakav učinak, potvrđuje istraživanje.

    Deca žena koje su nameravale imati dete nakon što njihovo prvo napuni dve godine, postižu bolje rezultate na testovima od one dece koji su dobila brata ili sestru, tvrde naučnici.

    Ako imate jedno dete, više vremena ulažete u njega nego ako ih je više. Mnogi veruju kako braća trebaju biti što bliža po godinama kako bi mogli zajedno da se igraju, drugi smatraju da starija deca trebaju duže vremena biti sama kako bi se osamostalila i pomagala u odgoju mlađe braće. Međutim, ovo je prvi jasni dokaz što je zapravo dobro za roditelje i decu, ističe direktor studije Kesi Bakls.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE