Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Grad Novi Sad pravi sajt za 292 hiljade evra

    U poslednjih pet godina, puno novih fabrika i pogona, tačnije stranih investicija, stiglo je u pokrajinu. Međutim, sve veće, pogotovo strane investicije nekako obilaze Novi Sad. Može li to popraviti veb sajt, koji bi potencijalnim ulagačima trebalo da pruži sve informacije o zemljištu za koje su zainteresovani? Trebalo bi da može, jer njegova izrada košta neverovatnih 292 hiljade evra.

     
    U Novom Sadu, u protekle tri godine realizovani su projekti, novcem iz evropskih fondova u visini od oko 1,7 miliona evra, ali gotovo nijedna nova fabrika nije otvorena. Još jedan od projekata iz programa Exchange 3, jeste veb portal za investitore, koji je predstavljen u Gradskoj kući. 
     
    Portal će biti pušten u upotrebu krajem decembra na adresi novisadinvest.rs, a njegova izrada košta astronomskih 292 hiljade evra. Na njemu će se nalaziti sve informacije o investicionim potencijalima u gradu, podaci o zemljištu kao i o infrastrukturi koja ga prati. Tako visoku cenu, gradske vlasti pravdaju potrebom da se digitalizuju zemljišne karte, i napominju da nijedan dinar iz gradskog budžeta nije iskorišćen.
     
    Šef kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Zoran Ivošević, kaže da je hardver koštao oko 50 hiljada evra a softver 60 hiljada. On dodaje da će nakon završetka projekta, biti urađena i finansijska revizija, nakon čega će javnost biti upoznata sa svim detaljima budžeta.
     
    Gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić, za RTV kaže da su manje opštine u povoljnijem položaju u odnosu na Novi Sad, jer raspolažu većim građevinskim površinama, i samim tim je i cena zakupa kod njih manja. On dodaje da je zato Novi Sad odredio niz olakšica za investiture, koji su spremni da ulože više od milion evra i da zaposle 50 i više radnika.
     
    Novi veb portal pratiće stalno radno telo sastavljeno od članova iz gradske kuće i nekoliko javnih preduzeća, a čitav projekat biće realizovan sa partnerima, gradom Suboticom i Zavodom za izgradnju grada Novog Sada. Međutim, malo je verovatno da je dovoljno da atraktivan i ažuran, pa čak i pregledan i koristan veb sajt, pokrene sa mrtve tačke ulaganja u Novi Sad, jer će i dalje ostati brojne administrativne kočnice i višemesečna procedura dobijanja potrebnih dozvola.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE