Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Eklsluzivni seminar o trgovini sirovinama u Beogradu

    Ilirika d.d., društvo specijalizovano za berzansko trgovanje iz Ljubljane, najavila je da će Ole Hansen, potpredsednik odeljenja za trgovanje sirovinama u Saxo banci, posetiti Beograd 23. novembra. On će zainteresovane investitore i finansijke posrednike edukovati i informisati povodom poslednjih kretanja cena sirovina, čija je vrednost značajno porasla u protekle dve godine.

    Ukupne investicije u sirovine porasle su za 250% u 2011. godini i sada iznose 400 milijardi dolara u odnosu na prethodnih 159 milijardi dolara za 2008. prema izveštaju Berkles kapitala. U istom period  investicije u zlato i srebro porasle su 3 puta.

    Hansen je primetio da je investiranje u sirovine veoma interesantno usled kombinacije jake osnove i novih finansijskih proizvoda, kao što su akcije zatvorenih investicionih fondova (ETF) koja su ovaj sektor učinila pristupačnim svima. ,,ETF-ovi imaju snažan uticaj na sirovine, čineći ih dostupnim svima od najvećih hedž fondova do investitora koji trguju sirovinama preko internet platformi”, izjavio je Hansen.

    “Tržište sirovinama predstavljaju alternativu tržištima akcija, odnosno oblik sigurne investicije ulagača. Osetljivost tog tžišta na dužničku krizu je gotovo zanemraljiva,” zaključio je Roman Gomboc, berzanski analitičar Ilirike on Svet.

    Ole Hansen je stručnjak za terminsko tržište sa preko 20 godina iskustva, i u kupovini i u prodaji. Ekskluzivan seminar o trgovanju sirovinama održaće se preko internet platforme ILIRIKA ON SVET, besplatan je a zainteresovani mogu da se prijave na adresi  [email protected].

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE