Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Direktorka opere podnela ostavku

    Operska pevačica Katarina Jovanović podnela je ostavku na mesto direktora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, saopšteno je danas iz nacionalnog teatra.

    Do imenovanja novog direktora Opere, upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović je za vršioca dužnosti postavio dirigenta Đorđa Pavlovića.

    U saopštenju se dodaje da je Jovanovićeva ostavku podnela juče, 14. novembra, ali se razlog ne precizira.

    Operska pevačica Katarina Jovanović rekla je Tanjugu da je ostavku na mesto direktora Opere Narodnog pozorišta u Beogradu podnela jer od aprila nije direktno komunicirala sa upravnikom pozorišta i zato što „ne vidi sebe“ kao direktora Opere u kući gde trenutno vlada parola „zavadi pa vladaj“.

    Jovanović je ocenila da Narodno pozorište ne treba voditi po principu „zavadi pa vladaj“ što je slučaj u poslednjih nekoliko meseci.

    „Ne vidim sebe na tom mestu i mislim da je u ovom trenutku potrebniji neko sa drugačijim sposobnostima da vodi ansambl, pošto ja na to nisam spremna“, rekla je ona.

    Jovanović je istakla da je veoma ponosna na ceo ansambl koji je u protekle dve godine, dok je ona bila direktor, postigao izvanredne rezultate i visok umetnički kvalitet i izrazila je nadu da će novi direktor Opere uspeti da sačuva domete koje je ansambl postigao.

    Do imenovanja novog direktora Opere, upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović je za vršioca dužnosti postavio dirigenta Đorđa Pavlovića.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE