Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danci pobednici ovogodišnjeg FIST-a

    Sedmi Festival internacionalnog studentskog teatra održan je na Fakultetu dramskih umetnosti od 10. do 13. novembra, a ovogodišnji Gran Pri festivala pripao je Predstavi “Uskrs” Danske nacionalne škole za pozorište i savremeni ples.
     
    Za Gran Pri FIST-a 07 takmičilo se osam predstava sa pozorišnih akademija iz: Holandije, Danske, BIH, Hrvatske, Češke i Bugarske. Žiri su činile: Anđelka Janković, direktorka FIST-a 05, Ana Grigorović, pozorišni reditelj i Andrijana Tasić, glumica.

    Nagradu Best Performer osvojila je glumica Lucie Končokova za ulogu Ofelije u predstavi “Uskrs“. Specijalnu nagradu žirija dobio je Uroš Jakovljević za ulogu u predstavi “Čekajući Godoa“. Nagradu publike osvojila je predstava “Ofelija“ Pozorišnog fakulteta Janaček, Akademije scenskih umetnosti u Brnu.

    David Bobe, francuski pozorišni reditelj održao je u toku festivala radionicu gde su polaznici saznali kako adaptirati klasike. Vladimir Pejković, dobitnik Sterijine nagrade za originalnu scensku muziku, održao je muzičku radionicu. Na dvodnevnoj tribini u saradnji FIST-a i Asiteža Srbija obradila se tema inicijative mladih u kreiranju umetničkih projekata. Radionicu scenske šminke i maske držala je Zdenka Mihelj.

    Prateći program činila je izložba fotografija i revija kostima koja se odigrala 11.novembra na FDU.

    Festival je posetilo više od 2.000 posetilaca, a u programime je bilo uključeno više od 60 učesnika.

    Festival FIST 07 je održan uz pomoć Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva, Opštine Novi Beograd, Telekoma Srbija i IYME-a (International Young Makers’ Exchange).

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE