Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sadnja prvih 100 web sadnica

    U okviru kampanje “klikni zeleno” u subotu su u Požarevačkoj ulici u Zaječaru četrdeset vrednih volontera Timočkog omladinskog centra, Omladine JAZAS-a Zaječar, Odreda izviđača „Đorđe Simeonović“ i Kik Boks kluba Zaječar zasadili su sadnice javora koje će načiniti 100 sajtova ekološki odgovornim.
     
    Akcija je privukla pažnju komšija, stanara ulice, koji su sa oduševljenjem komentarisali i ispratili akciju – nekoliko njih je uzelo alat i pomoglo volonterima ili je pak uredilo prilaz svojim zgradama. Mladi volonteri su još jednom pokazali aktivizam na delu, skrenuli pažnju na ekološki odgovorno ponašanje i pokazali da svako može doprineti poboljšanju života u svojoj lokalnoj zajednicu uz samo malo volje i slobodnog vremena.
     
    Kako bi osigurali da sadnja bude što uspešnija zaposleni u JKP “Kraljevica” su učestvovali u akciji i pružili volonterima stručne sugestije prilikom sadnje i preuzeli brigu o drvoredu u narednom periodu. Kampanja “klikni zeleno” se nastavlja, ostalo je još neusvojenih, a zasađenih stabala koje čekaju svoje vlasnike – veb sajtove čiju će emisiju ugljen dioksida apsorbovati. “
     
    Sadnju prvih 100 sadnica finansira Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja kroz projekat „Ozelenimo Internet“ koji sprovodi Timočki Omladinski Centar.
     
    Kako drvo umanjuje štetnost web sajta?
     
    Istraživanja su pokazala da web sajt prosečne veličine i posećenosti usled potrošnje električne energije koja je potrebna za napajanje servera i drugih uređaja na godišnjem nivou u atmosferu emituje 3,6kg ugljen-dioksida. Pretpostavlja se da u procesu rasta jedno drvo godišnje u proseku apsorbuje 10kg ugljen-dioksida. Dakle, jedno drvo neutrališe emisiju ugljen-dioksida jednog web sajta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE