Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Okupiraj Wall Street“: Nova hapšenja

    Policija je uhapsila dvadesetak demonstranata protiv Wall Street-a u Denveru i Solt lejk sitiju. Lokalni zvaničnici nameravaju da rasture kampove „Okupirajmo…“.
     
    Drugi put od kako je počeo protest zbog monopola finansijskih institucija oličenih u Wall Street-u, gradske vlasti Ouklanda upozorile su juče demonstrante da nemaju pravo da kampuju na trgu ispred gradske skupštine, kao i da će se, ako ne poslušaju, suočiti sa hapšenjima i uklanjanjem šatora, vreća za spavanje i ostalih stvari.

    Ta upozorenja su deo akcije koja se sprovodi širom SAD da se što pre okončaju demonstracije protiv Wall Street-a, posle tri smrti učesnika tih protesta.

    Protest je započeo u septembru u Njujorku gde je finansijska ulica i berza – Wall Street, a uperen je protiv pohlepnih finansijskih giganata i ekonomske nejednakosti. U roku od nekoliko nedelja, slični protesti izbili su u desetinama manjih gradova, pod sloganom „Okupirajmo…“
     
    Demonstranti se okupljaju na gradskim trgovima kako bi izrazili svoj stav.

    U Solt lejk sitiju policija je juče uhapsila 19 ljudi kada su odbili da napuste park gde su se utaborili. Dan ranije je u jednom od šatora nađen mrtav čovek.

    Policija je hapsila i u Denveru, a u San Francisku dvojica demonstranata su napala policajce.

    Napeto je prošle noći bilo i u Portlendu, u Oregonu, gde su demonstranti, pod pretnjom hapšenja, imali rok do ponoći da razmontiraju šatore.
     
    Prošle nedelje studenti Berklija u Kaliforniji odbili su da pomere svoje šatore ispred fakulteta, postavljenih kao deo globalnih protesta „Okupiraj Wall Street“, a policija je svojom brutalnošću pokazala šta misli o toj njihovoj odluci.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE