Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Voda u Kruševcu nije za piće

    Voda iz kruševačkog vodovoda nije za piće zbog zamućenja u jednom delu distributivne mreže, izjavio je direktor gradskog vodovoda Slobodan Lazić. On je objasnio da je do zamućenja u delu mreže došlo jutros zbog greške dva radnika, izvođača radova na rekonstrukciji Fabrike vode.
     
    Lazić je kazao da su radnici „dozvolili da nivo vode u bazenu koji se rekonstruiše bude niži što je izazvalo uvlačenje vazduha u distributivbnu mrežu, a vazduh je izazvao podizanje taloga iz cevi“.
     
    „Zavod za javno zdravlje je zbog opreznosti proglasio da voda u celom gradu nije za piće i za kuvanje“, rekao je Lazić i dodao se očekuje stabilizacija situacije do kraja dana, odnsno najkasnije do sutra ujutru.
     
    Lazić je kazao da će biti razmešteno sedam cisterni sa vodom za piće, a bolnica i škole će se snabdevati posebno. Kako je dodao, naloženo je da se rekonstrukcija obavlja u periodima kada je najmanja potrošnja, pretežno noću.
     
    Prema rečima direktorke Zavoda za javno zdravlje Tatjane Simović, kvalitet vode u mreži je neujednačen.
     
    „Bitno je da je sve pod kontrolom, da nije ništa opasno i ne očekujemo da će ova situacija dugo trajati. Za sve ostale potrebe, osim za piće, voda se može koristiti“, rekla je Simovićka.
     
    U fabrici vode u Majdevu u toku je rekonstrukcija uz povećanje kapaciteta sa 650 na 950 litara u sekundi. Radove izvodi italijansko-srpski konzorcijum „Kaligan Lad“, a finansira Evropska unija.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE