Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „News of the World“ špijunirao princa Vilijama i Žozea Murinja

    List „News of the World“, u vlasništvu medijskog magnata Ruperta Mardoka, godinama je špijunirao veliki broj javnih ličnosti u Velikoj Britaniji, uključujući članove kraljevske porodice i fudbalskog trenera Žozea Murinja, navodi se u dosjeu sa dokazima koji je BBS dobio na uvid.
     
    U dosjeu se navodi da je list sedam godina plaćao bivšeg policajca Dereka Veba za praćenje više od 100 ličnosti. Kompanija „News internacional“, koja je vlasnik sada ugašenog lista, nije imala komentar na ove informacije.

    Među praćenim ličnostima bili su i bivši fudbaler Geri Lineker, princ Vilijam i bivša djevojka princa Harija.

    Veb je izjavio da se ničega ne stidi i da nije prekršio zakon. On kaže da ga je list kontaktirao ubrzo nakon što je 2003. godine otvorio detektivksu agenciju. On je sarađivao sa listom do njegovog gašenja u julu, nakon što se saznalo da su novinari „News of the World“-a prisluškivali mobilne telefone velikog broja poznatih ličnosti.

    Veb je bivši policajac koji je godinama radio na tajnim operacijama praćenja, a prošao je i obuku obaveštajne službe MI5. On kaže da je zaslužio da mu list posle gašenja isplati određenu sumu novca zbog lojalnosti koju je iskazao u periodu od sedam godina, kao što je uradio sa ostalim honorarnim saradnicima, ali se to nije desilo.

    Veb navodi da je dobijao zadatke putem telefona ili elektronske pošte od velikog broja novinara „News of the World“, te da su u 90 odsto slučajeva mete bile poznate ličnosti ili političari.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE