Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Subvencije za poljoprivrednike koji osiguraju imanja

    Sledeće godine svi poljoprivrednici koji se odluče da osiguraju svoje njive, voćnjake i plodove dobiće 40 odsto bespovratnih subvencija od grada Kragujevca.

    Svako osemenjavanje krave grad će da pomogne sa 1.500 dinara, dok će svi oni koji se odluče da poljoprivredu unaprede sa gradnjom hladnjača, sušara i plastenika, dobiti pomoć iz gradskog bužeta u iznosu trećine svih troškova. Za to je već planirana suma od 100.000 evra.
     
    Kako je izjavila Snežana Živanović Katić, predsednica Saveta za poljoprivredu, to je „samo jedan deo novca koji je već planiran u budžetu za 2012. godinu za poljoprivredu“.

    „Agrarni budžet za narednu godinu će biti oko 80 miliona dinara, a od toga je polovina namenjena za vodosnabdevanje. To znači da ćemo nastaviti da gradimo seoske vodovode, da kopamo bunare i da pravimo celokupnu infrastrukturu kako bi ljudi koji žive na selu imali kvalitetnu vodu za piće. Do sada su puštena u rad 43 nova seoska vodovoda. Vodu za piće, koja je bezbedna i zdrava, dobilo je 2.140 domaćinstava“, kaže Snežana Katić.
     
    Agrarni budžet grada je 140 miliona dinara, ali će veliki deo novca pristići od otplate kredita, koji su poljoprivrednici, a ima ih više od hiljadu, uzimali poslednje četiri godine.
     
    Za rate, koje su trebali da plate gradu, domaćinstva danas duguju oko 32 miliona dinara, ali grad neće raditi poput banaka, već je rešio da sačeka ljude koji su uzeli sredstva i neće naplaćivati kamate.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE