Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Besplatni lekarski pregledi u selima

    U organizaciji Skupštine Grada, a u saradnji sa Domom zdravlja i Opštom bolnicom na području Jagodine je 1. novembra počela akcija besplatnih pregleda i utvrđivanja zdravstvenog stanja stanovništva, rečeno je u Upravi grada.
     
    Ekipe medicinara, sastavljene od lekara opšte prakse, specijalista interne medicine, hirurgije i ginekologije, počele su sa pregledima stanovništva u selu Rajkinacu.
     
    Pregledi će trajati do 18. decembra, biće obuhvaćeno stanovništvo 52 mesne zajednice sela i grada i „očekujemo da se na pregled javi više od 20.000 ljudi“, izjavio je direktor Doma zdravlja Miloš Lukić.
     
    U ekipi su i laboranti, koji vrše pregled krvi, i farmaceuti, koji stanovništvu dele besplatne lekove na licu mesta, koje im propisuju lekari. Na pregled se mogu javiti i lica koja nemaju zdravstvenu knjižicu ili im iz nekog razloga nije potvrđena, i svi će biti besplatno pregledani, napomenuo je Lukić.
     
    Inicijativa o besplatnom pregledu stanovništva potekla je, pre dve godine, od gradonačelnika Dragana Markovića – Palme, kada je pregledano 16.000 stanovnika, podsećaju u Skupštini grada.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE