Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Objavljene nominacije za BIFA nagrade

    Triler Tomasa Alfredsona „Šeprtlja, krojač, vojnik, špijun“ (Tinker Tailor Soldier Spy), rađen po istoimenom romanu Džona Le Karea, dobio je sedam nominacija za ovogodišnje britanske nagrade za nezavisne filmove (Bifa), prenosi BBC.
     

     
    Po sedam nominacija dobili su, takođe, i film Stiva Mekvina „Stid“ (Shame) i nekonvencionalna ljubavna priča „Tiranosaurus“ (Tyrannosaur). Ova tri ostvarenja takmičiće se za nagrade za najbolji britanski film, najboljeg reditelja, glumca, sporednog glumca i glumicu.
     

     
    Za njima slede drama Lin Remzi „Moramo da razgovaramo o Kevinu“ (We Need to Talk About Kevin) koja je nedavno osvojila glavnu nagradu na Londonskom filmskom festivalu, i horor triler „Kill List“ koji su dobili po šest niminacija.

    U konkurenciji za nagradu za najboljeg glumca našli su se, između ostalih, Brendan Glison, Majkl Fašbender i Geri Oldman, a za najbolju glumicu Mija Vasikovska, Olivija Kolman i Tilda Svinton. Na listi nominovanih za sporednu ulogu su Vanesa Redgrejv, Keri Muligan, Kejti Burk i Tom Hardi.
     

     
    Plesni film „Pina“ Vima Vendersa, o legendarnoj koreografkinji Pini Bauš, nominovan je u kategoriji stranog nezavisnog filma zajedno sa „Animal Kingdom“, „Drive“, „A Separation“ i „The Skin I Live In“.
     
    Nagrade Bifa biće dodeljene na svečanosti 4. decembra u Londonu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE