Zaraze produžile trudnoću žena

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Zaraze produžile trudnoću žena

  Trudnoća žena je produžena na devet meseci zbog raznih zaraza, konstatovala je grupa istraživača čiji su rezultati istraživanja objavljeni u naučnom časopisu “Nejčer dženetiks”.

  Naučnici, koji su došli do tih rezultata ispitivanjem materičnih ćelija pacova, ljuskara i ljudi, istakli su da može da deluje čudno kada neko kaže da su pre 100 miliona godina čovekovi preci bili zaraženi parazitskim delom DNK koji se potom “kopirao” i “prilepio” za genome (grupa gena) i da je sve to vezano za produžetak trudnoće kod ljudi današnjeg doba, preneli su francuski mediji.

  Deo DNK – MER20 pomaže u aktiviranju gena koji omogućava lučenje “prolaktina”, supstance važne tokom trudnoće i da se u hiljadama kopija širi u DNK životinja.

  To pomaže regulisanju više stotina gena povezanih sa hormonima estrogenom i progesteronom, čime se pomaže materici da izdrži dužu i složeniju trudnoću.

  DNK-MER20 je potekao prema mišljenju naučnika od određene infekcije pre svega zato što postoji najmanje jedan primer krvnih parazita koji mogu da ubace deo DNK u organizam životinja gde su nastanjeni.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE