Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Napad na ambasadu SAD u Sarajevu

    Mevlid Jašarević iz Novog Pazara je oko 15:35 sati pucao iz kalašnjikova na američku ambasadu u Sarajevu, a nakon polusatne drame je pogođen hicem iz snajperske puške.
     
    Foto: Beta

     
    Prema poslednjim informacijama, napadač na ambasadu SAD u centru Sarajeva je povređen i nalazi se u jednom kliničkom centru. Stepen povreda nije poznat.
     
    Drama je počela oko 15.40 kada je napadač sa izgledom vehabije iz kalašnjikova pucao na zgradu ambasade SAD i ranio dve osobe. Dopisnik B92 iz Sarajeva kaže da je puno oprečnih informacija ali da nema potvrda da li je i koliko pomagača imao napadač na ambasadu.

    U Sarajevu se delimično normalizuje situacija u kvartu gde se nalazi američka ambasada. Veliki broj policije je raspoređen po gradu, a stanovništvo je uznemireno jer se cela drama desila u sred bela dana na jednom od najpormetnijih delova grada Sarajeva.  Čitavo popodne dolaze oprečne informacije medija u BIH – jedni tvrde da je policija ubila jednog napadača na ambasadu SAD u Sarajevu, drugi da je ranjen. Napadač je iz Novog Pazara.

    Dnevni Avaz je prvo navodio da je glavni napadač ubijen iz snajpera i da je na njega pucala policija. Avaz je prenosi i da je bio još jedan napadač koji je navodno bio ranjen u kuk i uhapšen, dok se za trećim, koji je u bekstvu, tragalo. Avaz sada prenosi izjavu policijskog komesara Kantona Sarajevo Vahida Ćosića da napadač na američku ambasadu 23-godišnji Mevlid Jašarević nije ubijen, već je lakše ranjen u nogu.

    U napadu na ambasadu SAD su ranjena dva policajca. Prema medijskim navodima jedan policajac ranjen je u glavu, drugi u nogu. Svedoci celog događaja su odmah rekli da je napadač vehabija, sudeći po načinu na koji je odeven.

     Dopisnik B92 javlja da se oko 18.30 u Sarajevu delimično normalizuje situacija u kvartu gde se nalazi američka ambasada. Veliki broj policije je raspoređen po gradu, a stanovništvo je uznemireno jer se cela drama desila u sred bela dana na jednom od najpormetnijih delova grada Sarajeva.
    Vodeći sarajevski mediji čitavo popodne prenose kontradiktorne informacije – prvo su javljali vesti da je glavni napadač iz snajpera upucan u glavu. Snimak kada je policija pogodila snajperistu objavila je TV 1, a snimak se ubryo našao i na stranici YouTube.

     
    Portal Sarajevo-x.com prenosi izjavu portparolka KCUS-a Biljane Jandrić da je Mevlid Jašarević zadobio lakšu telesnu povredu. „Radi se o prostrelnoj rani desne natkolenice“. Ona je zatim za Dnevni Avaz rekla da je jedna osoba ranjena u pucnjavi u blizini Ambasade SAD, ali da trenutno ne može ništa reći o stepenu povreda i o kome se radi“.

    Avaz prenosi izjavu portparola MUP-a Kantona Sarajevo Irfana Nefića da je napadaču na mestu događaja ukazana prva pomoć, nakon čega je vozilom Hitne pomoći prebačen u bolnicu. „Još nemamo informacija o stepenu povreda“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE