Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Nektar“ kupio i ostatak „Delišesa“

    Deo nepokretne i pokretne imovine preduzeća „Delišes“ u restrukturiranju iz Vladičinog Hana prodat je na javnoj licitaciji po početnoj ceni od 300.437 evra preduzeću „Nektar“ d.o.o. iz Bačke Palanke, saopšteno je danas iz Agencije za privatizaciju.

     
    Agencija je, i na tenderu i na aukciji, već pokušavala prodaju ovog nekada poznatog poljoprivrednog kombinata i proizvođača sokova u bivšoj Jugoslaviji.
     
    Ranije je bilo najava da su kompanije iz Francuske i Egipta zainteresovane da kupe delove poljoprivrednog kombinata „Delišes“, odnosno da su strani investitori zainteresovani za kupovinu Fabrike za konzerviranje voća i povrća u Vladičinom Hanu, kao i pogona za proizvodnju sokova u Lepenici.
    Ovo preduzeće nekada je bilo jedan od većih proizvođača sokova i kašica za bebe, a od nekadašnjih 1.000 radnika na spiskovima je ostalo nešto više od 100.
    Kompanija „Nektar“ je regionalni lider u proizvodnji voćnih sokova, a nedavnom kupovinom „Fruktala“ iz Slovenije pozicionirala se i među prvih deset proizvođača sokova u Evropi. „Nektar“ je u poslednje tri godine imao stabilne prihode koji su se kretali na nivou od 60 do 70 miliona evra godišnje, dok je dobit u prošloj godini nakon oporezivanja iznosila između devet i 12 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE