Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dve nagrade za film „Fauntom“

    Srpski animirani film „Fauntom“ autora Miroslava Jovića učestvovao je u proteklih mesec dana na više od deset međunarodnih festivala i dva puta je nagrađen, navodi producentski studio iz Novog Sada „Vilenjak“.

    Svoj festivalski život „Fauntom“ je započeo u septembru i od tada je uvršten u selekcije festivala u Italiji, Grčkoj, Rusiji, Finskoj, Rumuniji, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj…

    Ova animirana priča o transformaciji savesnog građanina u surovog serijskog ubicu proglašena je za najbolji srpski ekološki film na Silafestu na Srebrnom jezeru i osvojila nagradu “Zlatni Pincum”.

    Usledila je Specijalna nagrada za kratki animirani film na nedavno završenom Internacionalnom festivalu ekološkog i turističkog filma na Jahorini.

    Realizaciju filma je pomogao pokrajinski Sekretarijat za kullturu Vojvodine.

    Neobičan naslov ovog filma spaja naziv za celokupan životinjski svet jednog područja – fauna i reč kojom se označava demon ili duh – fantom.

    Uz Jovića kao redetelja, scenaristu i montažera, u autorskoj ekipi su Dina Stipić (animacija, scenografija, dizajn, kompjutersko modelovanje), Vladimir Žutić (muzika) i Saša Milankov (dizajn zvuka).

    U narednim mesecima Jovića očekuju novi festivali, a u toku je snimanje njegovog dokumentarno-igranog filma pod radnim naslovom “Brda imaju oči, ravnica ima dušu”.

    Tema je novosadski “pankburaški“ bend “Zbogom Brus Li”. Premijera se očekuje sledeće godine, najavio je studio „Vilenjak“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE