Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Medvedev, Merkelova i Fijon otvaraju gasovod

    Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev, nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski premijer Fransoa Fijon otvoriće 8. novembra u Lubminu, u Nemačkoj, gasovod “Severni tok”, koji treba direktno da snabdeva zapadnu Evropu tim energentom preko Baltičkog mora, saopšteno je danas iz kabineta francuskog premijera.


    Osim ovih zvaničnika, na otvaranju će učestvovati i premijer Holandije Mark Rut i evropski komesar za energetiku Ginter Otinger.

    Gasovod “Severni tok”, dužine 1.244 kilometara, treba da omogući transport 55 milijardi metara kubnih gasa godišnje iz Viborga, gde se nalazi bazna stanica, do nemačkog grda Grefsvalda, prolazeći teritorijalnim vodama Rusije, Finske, Švedske, Danske i Nemačke.

    Prva linija gasovoda, završena u maju, ima kapacitet od 27,5 milijardi metara kubnih gasa. Druga linija je u izgradnji i trebalo bi da bude postavljena do kraja 2012. godine, čime će se duplirati kapacitet gasovoda.

    Ruski premijer je 6. septembra pritiskom na taster u Viborgu, u regionu Sankt Peterburga, pokrenuo gasovod “Severni tok” ubacivanjem tehničkog gasa, što je bila ključna pripremna etapa pre otvaranja ventila za potrošače.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE