Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    .A.S.A nastavlja sa projektom „Kikinđanka“

    U cilju unapređenja sistema upravljanja otpadom i zaštite životne sredine, .A.S.A. Kikinda preuzela je aktivnosti i zaposlene projekta „Kikinđanka“. Sakupljanje PET ambalaže i upošljavanje izbeglih i raseljenih lica, koje je do sada funkcionisalo kao deo ekološke zadruge u Kikindi, priključeno je poslovanju kompanije .A.S.A. Kikinda.
     
    Projekat koji je u prethodnih godinu dana finansirao  Visoki komesarijat Ujedinjenih nacija za izbeglice, postao je deo kompanijskog poslovanja zahvaljujući uspešnoj saradnji pokrajinskog Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Skupštine opštine Kikinda i .A.S.A.
     
    U okviru projekta, kompanija je preuzela četiri radnika i mehanizaciju korišćenu za sakupljanje sekundarnih sirovina u primarnoj selekciji, a koja će u narednom periodu biti iskorišćena za dalje unapređenje sistema, s obzirom da će biti pridodata već uspostavljenom sistemu koji je uvela .A.S.A. Kikinda.
     
    Šef komunikacija i korporativne odgovornosti kompanije .A.S.A za Srbiju Ljubiša Nikšić istakao je ovim povodom da je kompanija prepoznala značaj ovog projekta kako za njeno poslovanje, tako i za lokalnu zajednicu.
     
    „Kompanija se od dolaska u Kikindu trudi da bude korporativno odgovorna a to smo pokazali i na samom početku projekta kada smo za građane Kikinde u stanju socijalne potrebe odobrili trajni popust na cenu naših usluga za stanovništvo. Kada je reč o projektu „Kikinđanka“ izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa našim partnerima. Od Fonda smo preuzeli celokupan projekat, odnosno, sve aktivnosti, a najznačajnije to što smo zaposlenima ponudili stalno zaposlenje u našoj kompaniji. Slobodno mogu reći da su benefiti obostrani – lokalna zajednica rešava problem izbeglih i nezaposlenih; Fond  je preuzimanjem od .A.S.A obezbedio održivost projekta, dok je naša kompanija dobila radnike sa iskustvom i veštinama, koje su potrebne za ovu delatnost“, rekao je Nikšić.
     
    Sredstvima UNHCR-a u proteklih godinu dana finansirana je nabavka opreme (prese, žičani kontejneri, radna odeće, itd.) i poslovanje ekološke zadruge (gorivo, telefoni, kancelarijski materijal), a bile su obezbeđene i subvencije za zarade zaposlenih. Projekat je u celosti sproveden u saradnji s lokalnom samoupravom, tj. Opštinskim većem Kikinde.
     
    Na proleće ove godine ASA Kikinda je u skladu sa načelom hijerarhije upravljanja otpadom za ponovnu upotrebu i reciklažu čime se smanjuju količine otpada za odlaganje, uvela primarnu selekciju na području cele teritorije opštine Kikinda. Time se Kikinda ponovo svstala među prve u Srbiji, ovoga puta kao opština koja na celokupnoj svojoj teritoriji ima uspostavljen sistem odvajanja otpada na mestu nastanka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE