Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dragana del Monako u „Trubaduru“ posle godinu dana

    Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta  večeras će, od 19 časova, biti izvedena opera Đuzepea Verdija Trubadur. Protagonisti su Dušan Plazinić, Dragana Radaković, Miša Jovanović I Dragana del Monako, koja će se nakon godinu dana ponovo naći u ulozi Acučene. Diriguje Dejan Savić, a režiju potpisuje Ivana Dragutinović.

    „ Veliko mi je zadovoljstvo da ću nastupiti u svom matičnom pozorištu, s obzirom da je od mog poslednjeg nastupa u ‘’Trubaduru’’ prošlo čitavih godinu dana. Ovakve pauze za umetnike su vrlo opasne, pogotovo što je reč o vrlo zahtevnoj ulozi, kako vokalno, tako i interpretativno. Kao dokaz tome je činjenica da je Verdi prvobitno ovu operu nazvao „La Zingara“ ili „Ciganka“, a tek onda „Trubadur“, ističe Dragana del Monako.
     
    Pored „Amneris“ u Aidi ovo joj je najdraža Verdijeva uloga. „U dijapazonu raznih ženskih likova koje tumačim, od Karmen, Šarlote, Amneris, sve lepih i fatalnih žena, ova mistična uloga napaćene stare Ciganke, majke pre svega, sa vrlo teškim sižeom i ogromnim vokalnim rasponom, zahteva od mene totalnu umetničku transformaciju. Pri tom, poštujući Verdijev originalan rukopis, jedna sam od retkih Acučena koja izvodi originalne kadence“,  rekla je povodom svog nastupa prvakinja opere.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE