Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pobednici na „Borinim danima“ Ljubomir Bandović i „Život u tesnim cipelama“

    Na 31. „Borinim pozorišnim danima“, koji su sinoć završeni u Vranju, nagrada stručnog žirija za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Ljubomiru Bandoviću.
     
    Bandoviću, koji je prve glumačke korake napravio baš na sceni vranjskog pozorišta, nagrada je pripala za ulogu gazda Bogoljuba u predstavi Aleksandra Popovića „Pazarni dan“, beogradskog Zvezdara teatra, u režiji Egona Savina.

    Ovu odluku je doneo žiri u sastavu teatrolog Dragana Bošković, predsednica, i članovi Spasoje Ž. Medenica dramaturg i Ljubica Zdravković Džonov glavna i odgovorna urednica regionalne Radio televizije Vranje. „Drago mi je što sam spisku nagrada koje sam osvoji ove godine, pridodao i ovu, koja mi je sada najdraža, jer je osvojena u gradu gde sam rođen, a u izuzetno jakoj konkurenciji“, rekao je Bandović u prepunoj Sali pozorišta „Bora Stanković“.

    Nagrada publike za najbolju predstavu na 31. festivalu u Vranju, pripala je glumačkoj ekipi Zvezdara teatra iz Beograda u predstavi „Život u tesnim cipelama“ Dušana Kovačevića. Pored ove, u konkurenciji su bile još tri beogradske predstave: „Elijahova stolica“, „Hipermnezija“ i „Pazarni dan“, i vranjska „Autoputem“.

    Nagrade najboljima biće dodeljene danas, poslednjeg dana 31. „Borinih pozorišnih dana“, kada je na repertoaru revijalna predstava „Ti i ja“ Bitef teatra iz Beograda, autora Branke Stojković i Olivera Viktorovića.

    Festival „Borini pozorišni dani“ je ustanovljen 1981. godine, u slavu Borisava Stankovića, najznamenitijeg Vranjanca, najvećeg srpskog realiste i rodonačelnika modernog srpskog romana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE