Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Roditelji podneli krivičnu prijavu protiv Palme

    Grupa zabrinutih roditelja OŠ „17. oktobar” iz Jagodine podnela je Višem tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Dragana Markovića Palme, gradonačelnika Jagodine. Roditelji u prijavi navode da je gradonačelnik naložio direktorima škola, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj i decu u političke svrhe da učitelji i razredne starešine dovedu učenike na stadion i prisustvuju pokaznoj vežbi Antiterorističke jedinice MUP-a Srbije.
     
    „Gradonačelnik je u cilju svog političkog predizbornog marketinga, vezanih za republičke parlamentarne izbore 2012. godine, grubo ugrozio život naše maloletne dece, te ih doveo u neposrednu životnu opasnost, a morao je da zna, kao odgovorna osoba grada Jagodine, da stadion sam po sebi ne može biti adekvatno mesto za izvođenje ovakvih helikopterskih manevara. Ova krivična prijava se podnosi bez potpisa, anonimno, jer se plašimo odmazde gradonačelnika i njegove klike, kako protiv nas roditelja, tako i protiv naše maloletne dece, preko svih struktura izvršne i sudske vlasti, koje je i do sada u nizu navrata selektivno postupalo ili nije postupalo po nalogu gradonačelnika”, navodi se, pored ostalog, u krivičnoj prijavi.
     
    U Višem tužilaštvu u Jagodini „Politika” je saznala da dela, kojima roditelji terete gradonačelnika nisu iz njihovog, već iz domena Osnovnog tužilaštva. Zbog toga će prijava biti prebačena prvostepenom tužilaštvu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE