Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    „Japanske poslovice“ na štandu društva „Beograd-Tokio“

    Za čitaoce koji tragaju za kuriozetima na Sajmu knjiga, Srpsko-japansko društvo „Beograd-Tokio“ koje ima svoj mali štand u Hali 1, objavilo je knjigu „Japanske poslovice“, koju je priredio ugledni japanolog i novinar Dragan Milenković.

    Kako je Milenković izjavio Tanjugu, u kome je dugo bio novinar i dopisnik iz Japana, ovo je najznačajnije izdanje koje je Društvo izložilo ove godine na sajmu, uz svoja ranija i nova izdanja.

    Knjiga sadrži 400 najpoznatijih i najpopularnijih japanskih poslovica, a uz prevod svake poslovice, daje se i njen tekst u originalu na japanskom jeziku, sa načinom čitanja i objašnjenjem.

    Na taj način knjiga može da posluži kao svojevrstan rečnik japanskog jezika, ali i udžbenik o japanskoj istoriji i kulturi, objasnio je Milenković.

    Nove knjige su i „Zen priče i izreke“ i roman pisca Rjuićija Jonejame „Iskorak anđela“, sa temom iz života mladih u savremenom Tokiju.

    Pored knjiga, ove godine se na ovom štandu prodaje i „Japanski kalendar srećnih dana“, kakav u Japanu koriste svi, od običnih ljudi do biznismena i političara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE