Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Formirano Privredno društvo za obnovljive izvore energije

    Od 1.januara naredne godine počeće sa radom Privredno društvo za obnovljive izvore energije sa sedištem u Užicu.

    Biće to dvanaesto društvo u sastavu „Elektriprivrede Srbije“ i imaće nacionalni karakter, što znači da će se upravljanje svim projektima obnovljivih izvora energije, izdavanje dozvola i saglasnosti, potpisivanje ugovora i razgovori sa investitorima voditi iz sedišta Društva u Užicu.

    Generalni direktor EPS Dragomir Marković istikao je prilikom osnivanja Društva, da je među prioritetima Elektroprivrede u oblasti obnovljivih izvora energije modernizacija postojećih i gradnja 50 novih malih hidroelektrana, od kojih će 28 biti u užičkom regionu, razvoj vetroelektrana i solarnih panela.

    Na Zatiboru se već gradi prva elektrana na energiju sunca, a Marković ističe da se razmatraju i projekti izgradnje postrojenja za sagorevanje komunalnog otpada, a već su potpisani memorandumi o razumevanju za razvoj ovakvih projekata sa gradovima Užice i Kragujevac.

    Najvažniji ciljevi ovih projekata su dobijanje jeftinijih i obnovljivih izvora energije, otvaranje novih radnih mesta i zaštita životne sredine, kaže generalni direktor EPS Dragomir Marković.

    Gradonačelnik Užica Jovan Marković ističe da je formiranje Privrednog društva za obnovljive izvore energije za ovaj grad velika razvojna šansa i da Užice može sa kapacitetima koje ima da odgovori zahtevima Elektroprivrede Srbije i Ministarstva energetike i pokaže visok nivo odgovornosti u realižaciji projekata proizvodnje „zelene energije”.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE