Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ugroženi život pacijenata u kragujevačkom institutu

    Deca koja imaju alergije, oboleli od autoimunih bolesti, HIV, hepatitisa B i C, ali i ostali pacijenti ne mogu da urade neophodne analize u Institutu za javno zdravlje Kragujevac jer štrajkači već dva dana blokiraju zgradu. Da je stanje kritično, pokazuje i to što se pre dve noći, potpuno nenajavljen, pojavio i dr Zoran Stanković, ministar zdravlja.


    Dragoljub Đokić, direktor Instituta, podneo je juče krivičnu prijavu protiv zaposlenih koji su, kako kaže, onemogućili rad Instituta i uništili njegovu imovinu.

    – Od juče štrajkači zabranjuju lekarima koji ne protestuju da dođu do svojih ordinacija. Ja sam pedijatar alergolog, tako da meni kolege iz drugih zdravstvenih ustanova šalju decu na ispitivanje. Jedini sam lekar te specijalnosti, a ne daju mi da radim svoj posao – kaže za Kurir dr Nevenka Ilić.

    Dragoljub Đokić, direktor Instituta, kaže da su juče na vratima stajali magacioner i ekonomista, koji su procenjivali zdravstveno stanje pacijenata i određivali ko je hitan slučaj, a ko ne.

    – Ministar zdravlja došao je oko ponoći i izveo dve doktorke koje ne štrajkuju iz njegovog kabineta. Prethodno su se tamo zaključale jer su se uplašile za bezbednost kad su štrajkači blokirali Institut. Ta grupa radnika je protivzakonito zaposela zgradu oštećujući imovinu, te sam podneo krivičnu prijavu protiv njih. Oni rizikuju zdravlje stanovništva, jer ne poštuju minimum procesa rada – kaže za Kurir Đokić.

    Dr Dragana Ivanović, predsednica štrajkačkog odbora, kaže da je netačno da su zaposleni koji su u štrajku polomili nešto u toj ustanovi. Ona je potvrdila informaciju da dve zaključane doktorke u kabinetu direktora nisu izašle odatle dok nije došao ministar zdravlja i direktor Instituta i dodala da niko nije ugrožavao njihovu bezbednost.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE